top of page
Anchor 1

Over Zwemschool Kees
 
Ieder kind vraagt een andere benadering om met plezier te leren zwemmen.
Daarom wordt er in kleine groepen gewerkt, met veel individuele aandacht.
Als ouder kunt U om de week de lessen bijwonen.

Introductie

Mijn naam is Kees van der Burg. Ik werk mijn hele leven al met groot plezier met kinderen op verschillende terreinen: Muziek, wedstrijdzwemmen en gehandicaptenzorg. In 2014 is daar het leren zwemmen aan jonge kinderen nog bijgekomen.

 

 

 

Zwemveiligheid

Bij het Zwem-ABC staat het zich veilig in het water voelen voorop. Het biedt alle vaardigheden die nodig zijn bij het zwemmen in subtropische zwemparadijzen.

Het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden staat centraal. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Ook het met kleren aan in het water zijn wordt al in een vroeg stadium geoefend.

 

 

 

 

Watergewenning

In het begin wordt veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren vallen en opstaan, in het water springen en zelf op de kant te klimmen, drijven op de borst en rug, draaien van borst naar rug en terug, onder water gaan, onder water kijken en zoeken.

Zo leren zij het water kennen en kunnen ze zich er prettig in voelen. Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden; dat is voor jonge kinderen de beste manier om iets te leren.  Soms lijkt uw kind alleen maar te spelen in het water, maar in ieder spel zit een leerelement.

 

 

 

 

 

 

Zwemslagen en nog meer vaardigheden

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vijf verschillende zwemslagen: Voor het A en B diploma borstcrawl, rugcrawl, enkelvoudige rugslag & schoolslag en voor het C diploma ook nog de samengestelde rugslag. Naast de zwemslagen  is er veel aandacht voor andere vaardigheden, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water en naar de bodem zwemmen, klimmen & klauteren op een vlot en andere survival-elementen, een bal naar elkaar overgooien en reddend zwemmen met een vriendje of vriendinnetje.

Zwemschoolkees is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Nr 61 288 128

bottom of page